apana-van-leewaardeIn 1993 begon Apana van Leeuwaarde haar carrière in de jeugdhulpverlening. Ze wist toen al dat ze op een dag terug zou keren naar Suriname om daar haar bijdragen te leveren aan de ontwikkeling van de Surinaamse jeugd.

Nadat ze bij verschillende organisaties in Nederland jaren ervaring had opgedaan als gecertificeerd trainer en coach,  besloot zij in 2010 naar Suriname te verhuizen. Met het vertrouwen en de financiële support van de mensen uit haar persoonlijke netwerk en door haar eigen vermogen in te brengen kon ze in maart 2011 stichting Youth Empowerment Suriname (YES!) oprichtten.  Een maand later startte ze het eerste trainingstraject op een MULO school in een sociale achterstandswijk in Paramaribo.  De basis voor het verwezenlijken van haar droom en missie was daarmee gelegd.

Inmiddels is de stichting werkzaam op meerdere scholen en hebben er meer dan 450 leerlingen deelgenomen aan het trainingstraject en coachingsprogramma en hun YES! certificaat behaald.

Apana van Leeuwaarde wordt gedreven door de overtuiging dat wij op de wereld zijn om een bijdrage te leveren aan het welzijn van elkaar en onze maatschappij. Niets raakt haar dieper dan te mogen investeren in mogelijkheden om mensen zich krachtiger te laten verbinden met hun eigen potentie en met het versterken van elkaars verbondenheid. Vanuit deze diepe passie en commitment geeft zij vol inspiratie vorm aan het werk van stichting Youth Empowerment Suriname.

Delen: